U subotu skokovi na Bentbaši

Autor: TV Alfa
15.08.2017 13:46
A
A
A

Za četiri dana, na Bentbaši će biti održano treće takmičenje u skokovima u Miljacku. Tokom gostovanja u emisiji „Ljeto na Alfi“, detalje o manifestaciji je otkrio organizator Dino Bajrić.

-Imam jako dobru saradnju sa skakačima iz regije. Svi najbolji takmičari koji su ostvarili odlične uspjehe u toku ove i predhodne godine, učestvovati će u skokovima na Bentbaši. Siguran sam da ćemo gledati lijepe skokove, sigurne skokove i da će gledaoci uživati u samoj izvedbi, istakao je Bajrić

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

-Prošle godine skokovi su izvođeni sa improvizirane platforme visoke 16 metara, a ideja je da se ove godine postavi na veću visinu, te će tako i takmičenje biti podignuto na viši nivo. Skakaonica na Bentbaši će biti druga najviša skakaonica u BiH, viša je samo ona na Starom mostu u Mostaru, naglasio je Bajrić.

Iz godine u godinu ova manifestacija prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.

Skokovi na Bentbaši, biće održani u subotu sa početkom u 16 sati.