Isaković: Ne dozvoljavamo ograničavanje pristupa otvorenom moru

Autor: TV Alfa
13.09.2017 10:38
A
A
A

Zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Isaković, smatra kako naša zemlja može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta. Gostujući u emisiji "U škripcu" na TV Alfa, on je kazao da se rješenje mora naći dijalogom, i da su zastupnici SBB-a već predložili rješenje.

-Mi nikoga ne sprečavamo da spoji svoju teritoriju, ali nećemo dozvoliti da se Bosni i Hercegovini ograniči pristup međunarodnim vodama. Za ta dva dijametralno suprotna stava, treba naći rješenje. Mi smo ga našli i predložili zaključkom u Parlamentu, kazao je Isaković.

Kako je kazao, SDA je ponudila Deklaraciju, kojom je predložila da se naša zemlja povuče iz Ugovora o granici, zbog čega je zastupnici SBB-a prvobitno nisu htjeli potpisati.

-To je vrlo opasna igra, koja bi značila da bi trebalo pregovarati o nečemu što je već dogovoreno. Zbog toga je SBB zatražio da se taj dio izbaci iz Deklaracije, a zaključkom smo zatražili da se izvrši ratifikacija Ugovora iz 1999. godine. Na taj način bi dobili rješenje za Pelješki most, ali i za granicu između BiH i Hrvatske, pojasnio je Isaković.

Ipak, lopta je na terenu Predsjedništva BiH, poručio je Isaković.


Bilo je riječi i eventualnom povećanju akciza, radu Parlamenta, koaliciji... Detalji u priloženom video klipu.