Bakir Hadžiomerović gost Puls In-a

Autor: TV Alfa
29.09.2017 10:36
A
A
A

Bakir Hadžiomerovic dobro je poznat bosanskohercegovačkoj javnosti kao novinar i urednik, bio je  hvaljen i osporavan, ali niko ne može poreci da je njegov autorski serijal 60 minuta zauvjek obilježio medijski prostor Bosne i Hercegovine. Iako godinama nije prisutan na malim ekranima kao urednik Bakir Hadziomerovic je uticajan novinar, jer živi tu profesiju.


Pored novinarstva njegova druga ljubav je i muzika, pa kao frontmen grupe "Grafiti" nerijetko nas obraduje dobro svirkom. Prijatelji ga najčešće opisuju kao velikog radoholika, čovjeka sa čvrstim uvjerenjima koje nikad i ni po koju cijenu ne mijenja.


Koliki je nostalgičar za dobrim pričama pokazuje  i dokumentarni film "Tifa" čiju režiju upravo potpisuje Bakir Hadžiomerovic. Priča o legendi sarajevskog rock and rolla, jednom od najboljih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije i najkontroverznijih javnih ličnosti u regionu koja objašnjava njegovu popularnost, zapravo je kroz vizuru reditelja Bakira Hadžiomerovića priča o jednom gradu i njegovim ljudima, o minulom vremenu i sarajevskoj raji.


O svom životnom putu i iskustvima Hadžiomerović je govorio i u emisiji Puls in, koja će biti emitovana u programu TV Alfa večeras (petak) od 21 sat.