Emina Husedžinović Ibrahimović gošća magazina Puls in

Autor: TV Alfa
06.10.2017 11:13
A
A
A

Emina Husedžinović Ibrahimović, koja je više od 20 godina u vrhu bh. modne scene, jedna od najznačajnijih modnih kreatora gošća je večerašnjeg izdanja magazina Puls in. Kreatorica posebnog stila, iz godine u godinu slaveći moć, snagu i ljepotu žene, svojim radom postavlja nove granice domaćeg modnog dizajna.

Eminu još možemo svrstati u one umjetnike koje nazivamo "čuvarima bh tradicije" jer dugi niz godina upravo je tradicija Bosne i Hercegovine bila neiscrpan izvor njenog stvaralaštva. Predsjednica udruženja "Urban Etno" sa svojim projektima pokušava ukazati na probleme u kojima se nalazi bh. žena, tako da svaki njen projekat ispred udruženja ima za cilj podici svijest i ukazati na goruće probleme koje imamo unutar društva.

Emina je dizajnerica koja živi od mode i za modu, i koja svakom novom kolekcijom potvrdjuje status sada već ikone bh. modne scene. Zavrsila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Projektiranje i dizajn tekstila i odjeće, a diplomirala na aspektima "Kaputi i haljine u visokoj modi." Nostrifikaciju diplome dobila je na Univerzitetu u Manchesteru, a 2011. na istom Fakultetu u Zagrebu stiče  zvanje magistra.

Tokom 20 godina rada bavila se kostimografijom, radila mnoge modne revije, pratila izbore ljepote, učestvovala na modnim takmičenjima odakle se vraćala sa nagradama...

Samo za Puls in Emina Husedzinovic Ibrahimović govori o svom radu, novoj kolekciji i svim onim projektima koji trebaju ugledat svjetlo dana. Emisija je u programu od 21: