VEČERAS OD 21:00h

Sanela Prašović-Gadžo gošća emisije "Puls in"

Autor: TV Alfa
20.10.2017 13:02
A
A
A

U novinarstvu je prošla "sve stepenice", pa sada dično govori o godinama iskustva, rada i usvajanja znanja. Da je u svakom danu bitno uraditi nešto dobro, motiv je kojim se vodila kroz život i karijeru i došla do pozicije autora jedne od najgledanijih emisija u BiH i šire. Iako je mnogi vide kao opasnog i oštrog "igrača", druga strana medalje otkriva velikog emotivca.

Sanela Prašović-Gadžo, novinarka i urednica emisije "Interview 20" na BHT 1, u razgovoru za "Puls in" govori o životu i vrijednostima koje cijeni, novinarstvu nekad i sad, dobrim i lošim novinarima, te o usponima, padovima i pobjedi u karijeri.

Ovih dana se digla velika medijska hajka oko dokumentarnog film"Snaga je u istini i pravdi" čiji  je autor upravo ova neustrasljiva novinarka. Žena bez dlake na jeziku koja se ne libi iznijeti sve one stvari koje se godinama trpaju pod tepih.

Prašović-Gadžo je kazala da će film biti otkuljučan na YouTube kanalu, i moći će ga preuzeti sve zainteresovane TV kuće.

Ona tvrdi da je film najmanje o pumpi, nego je pokazatelj kako se sve u BIH odvija.

A da li je pametno danas govoriti istinu?

"Glupo je govoriti laži. Opcija ćutanja također nije moj izbor, ja nikada nisam ćutala. Svi ti akteri iz moga filma su bili moji gosti u Intervjuu 20, nemam nikakve konflikte i profesionalno sam radila svoj posao. Kada vidim da nešto nije uredu, reagovat ću. Svi mediji tako treba da se ponašaju", kazala je pored ostalog novinarka Prašović-Gadžo.