Krsmanović i Čivić o stanju u RS-u večeras na TV Alfa

Autor: TV Alfa
23.10.2017 15:44
A
A
A

O političkom haosu koji se u proteklom periodu odvijao u Republici Srpskoj, uvojenoj rezoluciji o vojnoj neutralnosti tog entiteta, ali i otvorenom sukobu pozicije i opozicije iz prve ruke u večerašnjem izdanju emisije U škripcu govoriće poslanici u NSRS Nedim Čivić iz Koalicije Domovina i Zdravko Krsmanović iz Narodnog demokratskog pokreta.

Usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti nema nikakvu formalnu važnost i čisti je politikantski potez predsjednika RS Milorada Dodika, smatra Krsmanović .

- Ono što nama najviše smeta i što ne možemo da trpimo jeste što se odluke narodne Skupštine donose u kabinetu predsjendika Republike, imamo vlast jendog čovjeka, imamo diktaturu, kaže Krsmanović.

Prema riječima Čivića, djelovanje opozicije iz reda Bošnjačkog naroda je daleko teže u NSRS, jer je Koalicija „Domovina“ svojevrsna opozicija i poziciji i opoziciji u RS-u.

- Naše okolnosti su dodatno otežane, bilo koja inicijativa koja potekne od nas, pogotovo na relaciji entitetske i državne vlasti, vrlo često se politička koplja lome na Koaliciji Domovina, na predstavnicima bošnjačko-hrvatskog naroda, u želji da se gospodin dokaže k'o jedan veliki srpski političar, pojasnio je Čivić.

A kakvi su stavovi o prekidima i blokadama rada NSRS, te kako komentarišu pištaljke u Skupštini, da li opozicija impotentna naspram vlasti, te da li imaju korsisti od sukoba sa, kako kažu, režimom u RS, ali i kako gledaju na izjave o davanju u amanet BiH, kao  i gdje vide budućnost zemlje, gledajte večeras od 21 sat na TV Alfa.