U ŠKRIPCU

Mektić o obećanjima: Nažalost, odgovarao je samo Goran Salihović

Autor: TV Alfa
31.10.2017 11:44
A
A
A

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, bio je gost emisije U škripcu na TV Alfa. Tom prilikom ministar Mektić je kazao da ne održava previše konferencija z medije te da je u novinarima vidio pomoć za sve ono što on radi. Voditeljica je podsjetila Mektića da je na jednoj od prvih press konferencija obećao hapšenje "krupnih riba", te da javnost to još uvijek nije vidjela.

- U početku sam govorio da moramo rasvijetlili krupne korupcionaške afere, kojih je bilo puno u proteklom periodu...od pljačkaških afera do tajkunskih sprega s političarima, gdje se izvlačio enroman iznos novca iz javnih institucija...ja kad sam to govorio zapravo nisam bio ni svjestan dubine krize u kojoj se nalazi pravosuđe u ovoj državi, kazao je Mektić.

Kako je vrijeme odmicalo, sve više sam shvatio da su pravosudne institucije neefikasne, kazao je Mektić, istaknuvši da je u tim institucijama ukorijenjena korupcija i kriminal.

Ipak, Mektić tvrdi da je borba s tim počela i da je sve više tužilaca i sudija kojima je određen pritvor, koji su suspendovani, a jedan je, prema njegovim riječima, i u bjekstvu.

Zašto sve više govori o pravusđu, a rijetko o institucijama koje su u direktnoj nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH, poput OSA-e? Šta misli o vlasti u RS-u? Hoće li biti kandidat za predsjednika RS-a ili za člana Predsjedništva BiH? Na čije glasove računa....Odgovore na ova pitanja, te brojna druga, Mektić je dao u emisiji U škripcu, koju možete pogledati u videu.