Večeras od 21.00h

Eldin i Namik Omerović gosti emisije "Puls in"

Autor: TV Alfa
10.11.2017 09:55
A
A
A

Da se BiH zaista može pohvaliti činjenicom da posjeduje izuzetno talentirane sportiste, dokaz je i 23-godišnji Eldin Omerović iz Sarajeva. Naime, Eldin je od 16. do 22. oktobra boravio u Albaniji, gdje je nastupio u olimpijskom dizanju tegova na Evropskom prvenstvu, u kategoriji do 94 kilograma, do 23 godine, a koje se održalo u Durresu. Kao jedini predstavnik i takmičar iz BiH, Eldin je zauzeo osmo mjesto u Evropi.

U svijetu sporta sigurno korača već 18 godina. Osim dizanja tegova, trenira i džudo, sport u kojem je ostvario zapažene rezultate. Dvanaest godina ponosno nosi titulu uzastopnog prvaka BiH u svim uzrasnim kategorijama, a preko 20 puta je bio prvak BiH u dizanju tegova. Tri puta je bio finalista evropskih kupova i dva puta  finalista balkanskih prvenstava. Eldinovi ciljevi su i veći nego što ih je do sada ostvario. Odmah po povratku iz Albanije, počinju pripreme za predstojeći Mediteranski kup koji će se održati u Ljubljani u novembru, a vrijedno će se pripremati i za Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za seniore koje će se održati naredne, 2018. u Švedskoj.

Istrajnost, upornost i predanost su samo od nekih karakteristika koje Eldin posjeduje, podrška porodice mu je najbitnija, a sa ocem njeguje poseban odnos, naime Eldinov otac je njegov trener. Otac od koga se očekuje da svog sina stimuliše da pomjeri sopstvene granice izdržljivosti. Kako izgraditi uspješnu karijeru uz pomoć porodice, o svojim pripremama za naredno prvenstvo za "Puls in" govori mladi sportista Eldin Omerović.