Aldin Tucić gost emisije "Puls in"

TV Alfa
08.12.2017 12:59

U glumačkom pozivu najteže je igrati sebe, kažu oni koji se bave tim poslom. Tvrde da je biti ogoljen pred publikom mač sa dvije oštrice... Pojedincima to, ipak, ne predstavlja problem i rado preuzimaju rizik, a jedan od njih je i Zeničanin Aldin Tucić.

Aldin Tucić, rođen i odrastao u Zenici, od svoje 12. godine je na sceni. Prva profesionalna predstava koju je igrao bila je drama Zilhada Ključanina Šehid u režiji pokojnog Slobodana Stojanovića. Odlučio je da se bavi glumom, jer kako kaže: "Nisam bio ni za šta, probao fudbal, slomio nogu, za košarku sam bio nizak, bolešljive sam prirode i na prijedlog rahmetli majke sam se odlučio baviti glumom".

Glumu opisuje kroz rečenicu poznatog glumca Marlona Brandoa: „Cilj je da ne razuvjerim publiku onim što igram“. Kada je upisao Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, najviše se suočavao s problemom nedostatka samopouzdanja i povjerenja u samog sebe. Nije bio siguran da li je napravio ispravan životni odabir, da li će biti dobar glumac i diplomirati.

Samo za “Puls in” Aldin govori o svojim glumačkim počecima, akademijii sticanju samopouzdanja koje mu je najviše nedostajalo dok je studirao glumu.

Oglasi

NA VRH