Uskoro

Nove emisije na TV Alfa u 2018. godini

Autor: TV Alfa
01.01.2018 18:48
A
A
A

U 2018. TV Alfa će započeti realizaciju nekoliko novih projekata. Nakon blagdanske pauze, već sredinom januara, počet će emitovanje dječije emisije „Kike tike tačke“. Omiljeni lik male raje, Mirsad Abdagić Kike, već se pridružio timu TV Alfa i u toku se završne pripreme za realizaciju najgedanije dječije emisije.„Kike tike tačke“ realizirat će se uživo petkom od 19:00h.

Početkom 2018. počet će i realizacija političkog magazina „Acta“. Budući da je riječ o izbornoj godini, nametnula se potreba za tv magazinom koji će gledateljima ponuditi informacije u vezi sa konkretno urađenim i poduzetim političkim aktivnostima učesnika u vlasti. Kada je riječ o gostima, akcenat će biti na izabranim predstavnicima u državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama, koji će imati priliku „braniti“ svoje poteze. Neće biti povlaštenih, a prilika da učestvuju u realizaciji emisije, biće pružena i gledateljima. S obzirom na to da se radi o velikom projektu, koji zahtjeva i dosta organizacijskog posla, poput pripreme potpuno novog studija, grafike, tehničkih rješenja, emtovanje „Acte“ počet će nakon blagdanske pauze.

Timu TV Alfa se krajem 2017.  pridružilo i nekoliko novih, mladih novinara, čija obuka je pri kraju, tako da će program osvježiti i nova lica. Riječ je o mladima diplomiranim novinarima, kojima je pružena prilika da steknu prvo radno iskustvo na televiziji. Kao i proteklih godina, TV Alfa je nastavila praksu da angažuje mlade ljude, koji uz pomoć „uigranog tima“ prolaze kompletnu obuku od rada na terenu do tehničke obrade video sadržaja i prezentovanja.

TV Alfa je uprkos jakoj konkurenciji i razvoju novih medija, postigla veliki uspjeh i zabilježila pozitivno poslovanje. Svojim vjernim gledateljima, partnerima i uposlenicima, televizija Alfa zahvaljuje za dosadašnju saradnju i želi još uspješniju 2018. godinu.