U naredne četiri godine posao za 23.000 osoba u BiH

TV Alfa
13.03.2018 18:36

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji s Uredom Svjetske banke u Sarajevu pokreće Projekat podrške zapošljavanju u Bosni i Hercegovini. U okviru Projekta planirano je zaposlenje 23.000 osoba. 

- Fokus ovog Projekta je na mladim ljudima, dugoročno nezaposlenih, osoba s niskim kvalifikacijama, osoba u dobi od 40 godina i više, te socijalno ugroženih osoba. Projekat će trajati četiri godine i očekuje se zapošljavanje oko 23.000, kazao je Ernest Đonko, pomoćnik ministra rada i socijalne politike FBiH.

U svim kategorijama akcenat je, kako je pojasnio Đonko, na zapošljavanju žena.

- Ministarstvo zaista ulaže velike napore, poduzimamo sve što je u našoj moći kada su u pitanju mjere zapošljavanja, da se maksimalno zaštite ta lica za koje se daju sredstva za zapošljavanje. Kada ih određeni poslodavac primi u radni odnos putem ovih kreditnih sredstava, cilj je da se oni i zadrže kod tog poslodavca i da se trajno zbrinu, rekao je Đonko.

Projekt podrške zapošljavanju riješava jedan od najbitnijih ciljeva za BiH, a to je otvaranje radnih mjesta i stvaranje boljih radnih mjesta.

NA VRH