Šatorović: Novalić šalje porezne inspektore u sindikate, a štiti porezne dužnike

Autor: TV Alfa
28.03.2018 21:38
A
A
A

Posljednjih nekoliko dana porezni inspektori ne izlaze iz kancelarije Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, kazao je Selvedin Šatorović, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, gostujući u emisiji "Danas" na TV Alfa. 

- Ovo je potpuno usmjereno od strane premijera FBiH Fadila Novalića, pretresi ne idu samo prema Sindikatu osnovnog obrazovanja, Porezna uprava FBiH je i u Sindikatu srednjeg obrazovanja. Imamo i najave da će ući i u ostale sindikate koji su otvoreno kazali ne instaliranju vladinog čovjeka na čelo Sindikata. Ovo je pokušaj discipliniranja neposlušnih sindikalista, kazao je Šatorović.

Centri moći koji su poslali Poreznu upravu prema sindikatima, istovremeno stoje i štite sve druge koji su javni porezni dužnici, upozorio je Šatorović, naglasivši da je to lahko utvrditi jer postoje liste onih koji duguju ogromna sredstva. 

- Sada je napravljen kompletan skrining Sindikata i vlasti, u ovom trenutku mogu u potpunosti znati sa kojim kapacitetima, finansijskim sredstvima Sindikat raspolaže, koje aktivnosti i mjere može poduzeti te ko su ljudi koji su aktivisti, a ko su nosioci čelnih funkcija u Sindikatu i na koje se treba vršiti pritisak u narednom periodu, kazao je Šatorović.

Šatorović je istakao da bez obzira na pritiske, neće odustati od borbe za spas Sindikata i radnika.

- Ostat ćemo ustrajni u onome što smo započeli i nećemo poviti glavu ispred namjere ovog Fedralnog premijera koji je najgori nosilac izvršne vlasti po radnike i građane Federacije BiH, poručuje Šatorović.