Holjan: BiH je najljepša zemlja na svijetu, samo je treba vodit kako treba

TV Alfa
28.02.2018 19:01

Prije 26 godina građani BiH glasali su za nezavisnu i jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu. Mnogi su živote ugradili u temelje ove države ili što je još tragičnije živote svoje djece. O tome za šta smo glasali prije skoro tri decenije, a šta smo dobili, u emisiji "Danas" govorio je potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva Ramiz Holjan.

- Žrtve koje su date za ovu državu i naše patriote koje su uložile svoj život i nevine žrtve koje su stradale nisu zaslužile da dožive ovo što smo doživili. Dan nezavisnosti BiH jeste dan koji kaže da smo mi nezavisna samostalna država međunarodno priznata. Nžalost pojedni političari, gupe ne priznaju da je ovo nezavisna država. Ne priznaju da je na ovu državu izvršena agresija, da se u ovoj državi desio genocid u mnogo gradova, 1.600 djece je ubijeno u ovog gradu, kazao je Holjan.

Na pitanje gdje je danas BiH u odnosu na one ideale koje su imali njeni građani kada su izglasali 1992. gododine nezavisnost Holjan ističe da država stagnira.

- Ja kažem, ovo je najljepša zemlja na svijetu, samo je treba vodit kako treba. Zustavit mlade da napuštaju ovu državu. Ova država ima toliko resursa. Sramota je da se danas dozvoli da jedan borac koji je branio ovu državu dođe na minus 15 pred Vladu i protestuje, i traži ono što mu pripada. To je sramota,  ističe Holjan.

NA VRH