Gledajte "Dnevnik" TV Alfa

Alfa TV
27.11.2018 17:17

Iz sadržaja "Dnevnika"

Burna konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. SDA i HDZ BiH napustili zasjedanje, većinu ipak čine stranke ljevice i centra koje su nastavile sjednicu. Elvir Karajbić izabran za predsjedavajućeg.

Šestorka u Kantonu Sarajevo načelno dogovorila: Edin Forto premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Kantonalne skupštine. Po šest ministarstava strankama ljevice i centra.

Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta upućene prijetnje smrću. Dodik se opire državnim zakonima, Komšić i Džaferović poručili "svi smo jednaki".

Zatraženo produženje pritvora za Srećka Trifkovića koji se dovodi u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca. Fokus istrage preusmjeren na crni "Seat Leon"

Američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike) pozvao kosovske vlasti da ukinu takse za robu iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Od uvođenja stopostotne takse na Kosovo ušla samo dva šlepera, po jedan iz obje zemlje. U oba slučaja plaćena je taksa od 100%.

Tagovi

Dnevnik Alfa TV
NA VRH