Večeras od 21:00h

Deen gost emisije Puls in

TV Alfa
17.11.2017 11:27

Fuad Backović Deen ili samo Deen je najpoznatiji bosanski pjevač mlađe generacije i nacionalna zvijezda. Odlikuje ga jedinstven, ekstravagantan scenski nastup, koji odskače od domaćeg mainstreama u zabavnoj muzici, kao i pjesme koje spajaju disco i klasični glamour pop. Karijeru je počeo sredinom 1990-ih kao četrnaestogodišnji dječak u boy-grupi “7Up”.

Deen je dobitnik svih najvećih muzičkih priznanja u cijeloj regiji od kojih su čak devet „Davorin“ nagrada (BiH nacionalne muzičke nagrade).

Fuad se krajem 2000-ih povlači sa muzičke scene da bi upisao fakultet modnog biznisa na Institutu Marangoni u Milanu. U to vrijeme, početkom 2009. godine izdao je pjesmu “Bez trunke srama” koja je postigla uspjeh na domaćoj sceni. Potom, 2013. godine izdao je pjesmu “Rane manje bole”. Nakon što je završio modni fakultet, te dobio zvanje dipl. Strateg modnog biznisa, Deen priprema svoj četvrti solistički od ukupno šest studijskih albuma.

Deen je dva puta predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, prvi put 2004.god i Istanbulu osvojivši visoko deveto mjesto, potom 2016.godine zajedno sa bosanskom pjevačicom Dalal Midhat-Talakić, a na sceni će im se pridružiti i violončelistica Ana Rucner, te rap umjetnik Jala.

Samo za “Puls in” Deen govori o svojim muzičkim počecima, modi kao i planovima koje ima kad je u pitanju njegova muzička karijera.

Oglasi

NA VRH