Večeras od 21:00h

Alma Al-Daher gošća magazina "Puls in"

TV Alfa
15.12.2017 11:05

Alma Al-Daher je jedna od onih osoba koja svoj život kreira i pokušava promjeniti stvarnost oko sebe, polazeći od jednostavne postavke da je naš život, ustvari, jedna velika prilika koju moramo koristiti što bolje možemo.

Alma Al-Daher je psiholog i autor knjige “Balans života”, knjiga govori o tome da smo mi odgovorni za svoj život, stanje naših emocija, naše psihe, duše i našeg fizičkog tijela. To je veliki posao. Da biste se izrazili i bili zadovoljni morate raditi ono što volite. A čovjek se može izraziti na različite načine.

O knjizi je dodala: "Počela sam od sebe, odnosno od toga da bih voljela da imam knjigu - vodič, da me u trenucima slabosti vodi, jer svi smo mi slabi i svi imamo trenutke nepoznatih momenata u kojima ne znamo kako riješiti situaciju, tako da sam riješila da to napišem i ljudi su jako dobro odreagovali. Knjiga se čita u jednom dahu, a teme su svakodnevne situacije, interesantne teme, odnosno teme su naš život".

Kazala je i da odlazak kod psihologa ne treba biti stran. "Odlazak psihologu je jednostavna stvar gdje imate nepoznato stručno lice koje vas može usmjeriti na pravi kolosijek".

Na pitanje da li je teško dati savjet, Al-Daher je odgovorila: "Nije ako ste dobar čovjek i ako želite ljudima dobro i ako se sami nadograđujete, ako želite da nadograđujete sebe lično, jer spoznavanjem sebe lako je upoznati i druge.

Mi svi želimo sreću i unutrašnje zadovoljstvo. Moj posao je zahtjevan jer u ovom poslu kupite probleme u sebe i morate naći filter kako to izbaciti, ali kad vidite osmijeh na licu druge osobe to nema cijenu".

Samo za “Puls in” Alma govori i o položaju žene u društvu, o tome šta je za čovjeka duhovna hrana i vječitoj tabu temi: da li smo ludi ako potražimo pomoć psihologa.

Oglasi

NA VRH