"I to je život"

Njega kože 40+: Mlada, sjajna i zdrava koža i u zrelim godinama!

TV Alfa
23.01.2018 19:05

Svi eksperti se u jednom definitivno slažu - kreme sa zaštitnim faktorom su obavezne kada uđete u četrdesete.

Koje kozmetičke preparate koristiti, na koji način čistiti kožu lica i tijela, te kako nanositi make-up na lice da izgledate mlađe otkrivaju Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon, Vedrana Dupanović, profesionalna kozmetičarka i Slađana Milojević, profesionalna vizažistica u večerašnjem izdanju emisije “I to je život” u programu TV Alfa.

Jedan od načina za održavanje sjajne i lijepe kože je i korištenje preparativne i dekorativne kozmetike kompanije AVON, složile su se sve tri gošće.

- Kompanija Avon je već 15 godina na usluzi bh. damama. Kataloška prodaja se pokazala kao pun pogodak, jer naše korisnice imaju direktan kontakt sa našim ekspertima koji im mogu preporučiti najbolje proizvode za njihov tip kože, kazala je Korjenić ističući kako takav način  poslovanja čini apsolutno zadovoljne klijentice.

Višegodišnja profesionalana kozmetičarka Vedrana Dupanović je također pokazala pozitivan stav o Avonovim preparatima, a posebno korisnim i funkcionalnim dodacima, uz čiju pomoć možemo održavati higijenu aplikatora, spužvica i četkica na nanošenje šminke.    

- Da budem iskrena, Avonovu kozmetiku ne koristim u salonu, ali privatno je koristim već dugi niz godina. Izuzetno su dobri preparati za kosu. Posebno volim dodatke u Avonu, poput dodatka za ćišćenje četkica za lice, istakla je Dupanović. Napomenula je da bi svaka žena trebala imati kvalitetnu spužvicu za pranje lica, jer čista koža je temelj lijepog i sjajnog lica.    

Slađana Milojević, unatoč činjenici što svoje klijentice uljepšava  profesionalnom šminkom, vjerna je korisnica Avonovih proizvoda.  

“To je brend koji u svom asortimanu ima sve što je jednoj ženi potrebno. Od mlijeka, losiona, gelova za tuširanje, kremice za njegu lica”, kazala je Slađana.

Ekspertice za ljepotu su se složile da je zimski period vrijeme kada kožu treba kvalitetno hidratizirati zbog naglih promjena tempaeratura. Koža je, naglašava Vedrana, naš najveći organ o kojem treba voditi mnogo računa.

“Koži treba posvetiti desetak minuta ujutru i desetak minuta uvečer. Obavezno kozmetičko čišćenje će ostaviti odličan efekat”; istakla je Dupanovićka, ističući kako je lice neophodno očistiti i mlijekom i tonikom.  

Način života i ishrane se odražava na našoj koži, istakla je Slađana. Uz redovne odlaske kozmetičarki ljepota je zagarantirana.

“Dame u zrelijim godinama trebale bi stavljati malo laganiju šminku, nježniju, jer bi u protivnom mogle izazvati kontaefekat”, istakla je vizažistica.  

Uz mnogo korisnih savjeta o njegovanju kože i tijela , večeras ćete saznati i na koji način zaštititi kožu od nimalo bezopasnog zimskog sunca, kakav puder koristiti kada ste izloženi niskim temperaturama i hladnom vjetru. Šta koristiti u slučaju pojave akni na licu? Da li u zrelijim godinama koristiti mat ili sedefaste pudere i ruževe.   

 

Oglasi

NA VRH