Sve izvjesnija blokada Federacije BiH 28.februara

TV Alfa
22.02.2018 22:02

Bivši borci Armije Republike BiH koji od 12. juna prošle godine borave u kampu u Alipašinoj ulici, gdje je do prije nekoliko dana bilo sjedište Vlade FBiH, gube strpljenje. Mjesecima traže ispunjenje tri zahtjeva, ali nadležni ignorišu. Borci su odlučni, spremaju radikalne mjere, potvrdili su u emisiji "Danas" demobilisani borci.

- Za devet mjeseci izdržali smo sve i svašta, uzdignute glave ostali smo na onom zbog čega smo došli a to su tri zahtjeva, borački registar, borački dodatak i da se u red dovede oblast boračkih udruženja u FBiH, kazao je Emir Sofić , demobilisani borac iz Srebrenika.

Borci ističu da, ukoliko im se ne uspune zahtjevi, 28. februara spremaju radikalne mjere, blokirat će cijelu Federaciju BiH.

- Tražili smo sitnicu, a to je 25% od prosječne plaće u Federaciji BiH. Ali, Vlada FBiH ni to nije mogla ispoštovati. Nikad više nećemo izaći na mirne proteste i dopustiti da borci umiru čekajući sadaku, mi smo borci, izdržali smo i gore. Mi nemamo više šta pregovarati sa ministrom Salkom Bukvarevićem ni Vladom, jer oni za ovoliko mjeseci nisu našli načina da nam pomognu, rekao je demobilisani borac Nazil Velić.

Oglasi

NA VRH