Ružičasta kampanja "Trend je biti frend" protiv vrnjačkog nasilja

TV Alfa
22.02.2018 22:08

Posljednja srijeda u februaru obilježava se kao Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja. Ove godine biće to 28. februar. Ovogodišnji slogan kampanje, Udruženja za borbu protiv vršnjačkog nasilja, osnovnih i srednjih škola, ali svih građana BiH je “Trend je biti friend”. O aktivnostima kako bi ukazali značaj prevencije nasilja, u emisiji "Danas" govorile su Merima Spahić i Belmina Hurić, iz Udruženja „KAP“. 

- Svi koji tog dana budu imali nešto roze na sebi poručuju da ne podržavaju nasilje bilo kakve vrste i da dižu svoj glas protiv nasilja, kazala je Spahić

BiH će ove godine treći put obilježiti Međunarodni dan prevencije nasilja u školama u više od 100 škola i 35 gradova širom BiH. 

- Mi 28. februara počinjemo sa manifestacijom "Festival prijateljstva" koji počinje u 12 sati. U sklopu obilježavanja ovog dana, koji će okupiti učenike osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo, na platou Skenderija uz zabavno-edukativni sadržaj za mlade, promovisat ćemo kulturu dijaloga i nagraditi najbolje prijatelje, istakla je Hurić

Pozvani su svi učenici, nastavnici i građani, da obuku majice ili neki drugi odjevni predmet ružičaste boje i tako poruče da ne podržavaju nasilje među mladima.

Oglasi

NA VRH