"As exkluziv"

Rimljani s bh. navijačima i transparentom Bosne i Hercegovine

TV Alfa
11.04.2018 11:31

Sinoćnjoj uzvratnoj  utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Rimu, u kojoj je Roma savladala Barselonu sa 3:0, uz pogodak bh. reprezentativca Edina Džeke koji je izborio kazneni udarac, svjedočio je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca.

Među njima je bio i urednik i voditelj emisije „As exkluziv“ koja se emitira na TV Alfa, Muhamed Bikić, zajedno sa prijateljima iz Sarajeva i Amerike.

U italijansku prijestolnicu donijeli su transparent koji je izazvao veliku pažnje, a na njemu piše Bosna i Hercegovina te imena bh. učesnika u četvrtfinalu Lige prvaka, Pjanić, Džeko, Brazzo (Salihamidžić). I pored rigorozne kontrole, policija je dozvolila da se transparent unese na stadion.

Natpis je izazvao toliku pažnje da su se mnogi Rimljani slikali s transparentom uoči, u toku i poslije utakmice. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i prolasku Rome u polufinale na čuvenom Olimpicu nastao je delirijum, veliko slavlje koje je nastavljeno ulicama Rima.

Zanimljivo je da je upravo Sarajlija, koji danas živi u Phoenixu, Senad Smječanin, uoči utakmice dao izjavu TV Espani ispred čuvenog Rimskog koloseuma, rekao je da će Roma slaviti sa 3:0 i da će naš Džeko biti strijelac. Uz to bh. reprezentativac je bio u igrač utakmice.

Bh. tim navijača, putuje dalje, na uzvratnu utakmicu Bayern - Sevilla. U Rimu su bili sretni Edinu Džeki, a vjerovatno će biti i u Minhenu Hasanu Salihamidžiću, koji je kao igrač s Bavarcima osvajao Ligu prvaka. Naravno, i na Allianz Areni bit će transparent .

NA VRH