Glavaš o derbiju Sarajevo - Željezničar: Neka bude zgoditaka, prognoziram...

TV Alfa
14.04.2018 11:36

"Kapiten jednog teškog vremena" autobiografija je jednog od najvažnijih fudbalera u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine – Vlatka Glavaša. U emisiji „Danas“  Glavaš je kazao kako ti prvi koraci u stvaranju našeg nacionalnog tima imaju posebnu važnost kad danas vidimo u šta je reprezentacija izrasla, da prve generacije nisu to mogle ni sanjati.

- Mi koji smo bili vani poslom, nismo se mogli boriti, ali smo željeli promovirati državu iz koje dolazimo. Željeli smo da ispod mog imena, Kodrinog i ostalih piše Bosna i Hercegovina. Svi koji su rođeni u Bosni i Hercegovini trebaju da igraju za Bosnu i Hercegovinu, ja sam tu barijeru prvi probio. Kasnije sam bio i trener u reprezentaciji, tad su igrali i Srbi, to je dokaz da je vrijedilo. Ipak, imao sam tada puno problema, a posebno moji roditelji koji su živjeli u Bugojnu. Samo obući dres svoje države, nešto što sanja tri i po miliona ljudi je ogromno, pa biti kapiten, trener, nepojmljivo, kazao je Glavaš.

Za fudbalsku legendu Roberta Prosinečkog kaže kako mu vjeruje kao treneru, te očekuje da će reprezentaciju odvesti na Evropsko prvenstvo.

- Ja mu uistinu želim da ono zbog čega je došao u BiH ostvari, da nas odvede na Evropsko prvenstvo. Prve utakmice su pokazale da je došao neki novi vjetar u fudbalski savez. Ja i svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu su na strani Roberta Prosinečkog, ističe Glavaš.

 Vlatko Glavaš je za emisiju "Danas" komentirao i 114. gradski derbi između ”Sarajeva” i ”Željezničara”. 

- Prije svega želim da se desi jedan lijepi fudbalski spektakl, svakako da ću prisustvovati derbiju, želim da pobjedi fudbal. Znam da je i za jedne i za druge veoma bitan taj derbi, pa  nek bude puno zgoditaka, ja prognoziram da će biti neriješeno 2:2, kazao je Glavaš.

NA VRH