„As exkluziv“ na reviji sporta: Sarajevska Peta gimnazija centar regije

TV Alfa
22.04.2018 20:54

Novo izdanje „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bilo je posvećeno 7. međunarodnoj reviji sporta, u organizaciji Pete gimnazije u Sarajevu, a koja je ove godine okupila rekordan broj učenika iz Srbije, Hrvatske i BiH. 

- Učesnici na ovogodišnjem takmičenju bili su Druga gimnazija Varaždin, Sportska gimnazija Beograd, Prva ekonomska škola Beograd, Druga ekonomska škola Beograd, SŠC "Vasilije Ostroški" Sokolac, Opća gimnazija Katoličkog školskog centra "Bl. Ivan Merz" Banja Luka, te sarajevskih škola Prva bošnjačka gimnazija, Prva gimnazija, Druga gimnazija,Treća gimnazija, Četvrta gimnazija, Gimnazija Dobrinja, Peta gimnazija i QSI International School of Sarajevo, kazao je Sejad Šenderović, direktor Pete gimnazije, koji je u emisiji predstavio ovu popularno nazvanu jedinu sportsku gimnaziju u Bosni i Hercegovini, koju su završili mnogi uspješni bh. sportisti.

Za „As exkluziv“ su govorili i sami učesnici 7. međunarodne revije sporta, a specijalni gosti su bili učenici iz Srednje škole Galatasaraj (Galatasaray) iz Istanbula koji su obećali da će naredne godine biti aktivni učesnici takmičenja.

Takmičenja su održana u odbojci, košarci, malom fudbalu, tenisu i fudbalu u obje konkurencije (muškoj i ženskoj).

NA VRH