Mladim poduzetnicima 400.000 KM za investicije i mentorsku podršku

TV Alfa
23.04.2018 22:32

Fondacija "Mozaik" već nekoliko godina pruža mogućnost timovima mladih iz cijele BiH da postanu dio novih generacija društvenih poduzetnika kroz tzv. inkubator društvenih biznisa. Kreiranje dobre ekonomije iz godine u godinu mladi prepoznaju kao pravac u kojem sebe profesionalno vide u BiH, kazala je u emisiji „Danas“ Belma Rizvanović, programska savjetnica i mentorica Fondacije ''Mozaik''.

- Problem nezaposlenosti mladih dugo je prisutan u našoj zemlji. Fondacija "Mozaik"  prepoznaje, obrazuje i investira u mlade društvene poduzetnike, daje priliku mladima da izgrade bolju i sigurniju budućnost za sebe, ali i da svojim biznisom pomognu društvu i riješe neki od mnogobrojnih problema u našoj zemlji, ističe Rizvanović. 

Za investicije i mentorsku podršku osiguran je fond od oko 400.000 KM.

- Ono što mladi definitivno imaju jeste mentorska podrška, takozvani interni i eksterni mentori. Ono što je zapravo bitno za te mlade ljude jeste da se informišu kako da istraže tržište, da unaprijede prodaju, da unaprijede sam taj proizvod ili uslugu koju će sutra ponuditi tržištu. Fondacija "Mozaik" je investirala u jedanast društvenih biznisa i ideja mladih ljudi koji su ušli u inkubator sa jadnom idejom. Ono što se dešava u samom inkubatoru jeste i kada se investira u vas kao društvenog poduzetnika ili poduzetnicu tu podrška ne prestaje, nego se nastavlja dalje, kazala je Rizvanović.

NA VRH