Yumeiho terapija liječi kičmu, migrene i gojaznost

TV Alfa
25.04.2018 01:10

Bolovi u leđima, uklještenje živaca i išijas, glavobolja, trnci u rukama, migrene, vrtoglavice, sve su to problemi koji proizilaze iz neravnoteže tijela, a upravo u tome pomaže terapija Yumeiho.  

- Da bi se to postiglo potrebno je prvenstveno opustiti napetosti mišića odnosno mekih tkiva koji podržavaju naš koštani sistem te potom pravilno postaviti zglobove cijeloga tijela, kazao je u emisiji "Danas" fizioterapeut Elvedin Bećirspahić.

Tokom tretmana pacijent leži na strunjači, sjedi ili je u klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude odjevena u udobnu pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete. Tretman može trajati od 45 minuta pa i više, ovisno o procjeni terapeuta.

- Yumeiho terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kičmom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo vremena tijelo drže u istom položaju, poput osoba koje rade na računalu, muzičara, stomatologa i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportista preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima.Terapija se može primjenjivati kod djece, preporučuje se kod skoliotičnog držanja ili kao dio sveobuhvatne terapije skolioza. Yumeiho se može provoditi i preventivno, odnosno početi s masažom prije nego što se počnu javljati problemi, rekao je Bećirspahić.

NA VRH