Ismet Bajramović gost političkog magazina "Acta"

TV Alfa
30.04.2018 13:16

Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada gost političkog magazina Acta na TV Alfa je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

 S obzirom da u Bosni i Hercegovini neće biti organizovane prvomajske povorke, sindikalistu Bajramovića pitamo gdje i kako će provesti praznik - boreći se za radnička prava, ili sa prijateljima uz roštilj? Zašto, ni ove godine, krovna sindikalna organizacija nije organizovala proteste, koliko bi radnika uspjeli izvesti na ulice, i kakvi bi efekti bili sve i da se održe?

Predsjednik SSSBiH odgovara i na pitanja da li radnici imaju povjerenja u Sindikat, kakva je uloga sindikata u nesređenom socijalnom sistemu, šta je ta institucija konkretno uradila za radnike, sem što se bunila protiv nameta. Ko se protivi povećanju plata radnika u Federaciji BiH?

Zašto nije kao glavni sindikalni koordinator održao jedinstvo SSS BiH, ko je kriv za rascjepkanost, kada će se okončati Kongres i kada će biti imenovan novi predsjednik, pitanja su na koja, pored ostalih, odgovara predsjednik SSSBiH večeras od 21 sat u političkom magazinu Acta na TV Alfa.

Oglasi

NA VRH