Sutra počinje 4. Festival dječije umjetnosti

TV Alfa
02.05.2018 17:31

Četvrti po redu Festival dječije umjetnosti počinje sutra, a bit će otvoren predstavom "Aladin i čarobna svjetiljka" Zagrebačkog kazališta lutaka u režiji eminentne rediteljice Saše Broz koja će biti odigrana u Narodnom pozorištu Sarajevo.

O programu festivala za emisiju „Danas“ govorio je Fahrudin Kučuk, direktor festivala “Dječije umjetnosti”

- Četvrsti Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera ali je jedinstven i u regionalnim okvirima. Osim što njeguje autorski izraz za djecu i mlade, on afirmira sve grane umjetnosti te razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, ističe Kučuk.

Takmičenje za najbolji pop rok vokal će se održati 06. maja u BKC-u kada će se dodijeliti i nagrade za najbolju bajku, predstavu, muzičko stvaralaštvo, likovne radove i druge nagrade koje stimuliraju mlade da se bave umjetnošu ali i afirmirane stvaraoce da razvijaju kod sebe kreativnost vezanu za djecu i mlade.

-  Kako bi sve svoje programe u cijelosti ostvario na referentan način Festival dječije umjetnosti sarađuje sa Institutom za teatar, muziku i multimediju, Bosanskim kulturnim centrom i Muzejom Sarajeva. Mnogo je visoko kvalitetnih programa pripremljeno za našu djecu i to potpuno besplatno. Nagradni fond u iznosu od 10.000 KM osigurali su i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Centar ali i nekoliko domaćih kompanija koje su stale uz Festival i svojim korporativnim senzibilitetom i svojom podrškom u proizvodima ili finansijski", kazao je Fahrudin Kučuk, direktor festivala “Dječije umjetnosti”.

Oglasi

NA VRH