XVI Međunarodni oldtimer susreti u Sarajevu mogli bi biti i posljednji

TV Alfa
03.05.2018 23:37

XVI Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora biće održan i ove godine u Sarajevu od 4. do 6. maja. Na ulicama glavnog grada očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih automobila. 

- Do sada imamo 50 prijava, negdje oko 100 gostiju nam dolazi iz BiH, regije i i Evrope. Mislim da će sugrađani imati šta da vide, bit će tu dosta modela, ovo je izuzetno lijepa manifestacija u gradu, kazao je predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Braco Husić gostujući u emisiji "Danas" na TV Alfa. 

Ove godine biće održan i takmičarski dio programa. Start je 05. maja u 12.00 sati ispred SCC-a, a cilj na Ravnoj Planini. Takmičari kada stignu na cilj imat će ispit spretnosti i tačnosti. Kako ističe Husić, organizirati jednu ovakvu manifestaciju više sami ne mogu, treba dosta podrške koju nemaju. 

- Ovo će vjerovatno biti posljednje okupljanje u glavnom gradu jer interesa nema da nam se pomogne u ovome. Mi sami ne možemo ovo organizirati više, tolike ljude ipak treba dočekati, ugostiti, treba pehare podijeliti. Organizacija je velika ali sami više ne možemo, rekao je Husić.

Iz Oldtimer kluba Sarajevo pozivaju svi ljubite automobila i motora da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju s mnogo ljubavi i pažnje.

Oglasi

NA VRH