FUCZ angažovana na poplavljenim područjima i u potrazi za mladićem iz Tuzle

TV Alfa
07.05.2018 19:01

Obilne kišne padavine u proteklih nekoliko dana izazvale su brojne probleme u Zeničko-dobojskom kantonu. Stanje na terenu danas je dosta bolje kazala je Majda Kovač, portparolka FUCZ  gostujući u emisiji „Danas“.

- Civilna zaštita i općinske sturkture civilne zaštite, te Kantonalna uprava civilne zaštite od sinoć su na terenu sa javnim komunalnim službama. Radilo se na raščišćavanju terena, pomagalo se stanovništvu, tako da je sada situacija dosta bolja svi putevi od regionalnog značaja su očišćeni i prohodni. Većih šteta nije bilo, nisu bili ugroženi životi stanovništva, kazala je Kovač.

Kovač ističe kako opasnosti od klizišta trenutno nema. Dok je u Maglaju još uvijek na snazi stanje prirodne nesreće za određene dijelove općine.

- Iako je u Maglaju još uvijek na snazi stanje prirodne nesreće stanje se popravlja. Ovo stanje je proglašeno samo u pojedinim općinama, to su upravo djelovi koji su poplavljeni, tu se stanje također popravlja. Sve rijeke su se većinom povukle u svoja korita, civilna zaštita je na terenu i čini se sve ono što se može, ističe Kovač.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje traga za nestalim mladićem iz Tuzle.

- Mi smo već tri dana uključeni u potragu, danas sa manjim intenzitetom jer još uvijek nemamo novih informacija i lokacija koje trebamo provjeriti. Mi smo provjerili sve one informacije koje smo dobili i naravno sa kolegama iz MUP-a tuzlanskog kantona, koji još uvijek rade i koji su nadležni za taj dio, u toku dana smo primili informaciju da je još jedan mladić nestao, naši timovi su u pripravnosti, ističe Kovač.

Oglasi

NA VRH