Još pet dana do bajkovite večeri u Vijećnici, Austrijski bal posvećen prijateljstvu

TV Alfa
07.05.2018 19:06

Drugi austrijski bal u BiH biće upriličen u sarajevskoj Vijećnici 12. maja. Bal će biti posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradova ove dvije države, Sarajeva i Beča.

- To će biti prilika da poštovaoci ovog događaja uživaju u sadržajnijem programu u odnosu na prošlogodišnji bal. Prvi put će svirati vojni orkestar iz Makedonije, najavila  je u emisiji „Danas“ članica organizacionog odbora Austrijskog bala Vildana Lončarić.

I ove godine, program obiluje raznovrsnim nastupima i šarolikim sadržajem, ali težište je na plesu. Dame, ističe Lončarić, trebaju obući duge svečane haljine. Cijena karte je 100 KM, a za penzionere i studente 50 KM. Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala. Osim centralnog podija, koji je namijenjen za valcer, učesnicima i gostima bala bit će na raspolaganju i druge prostorije u Vijećnici.

- Osmislili smo da svaka od sala bude predviđena za određenu vrstu plesa kako bi učesnicima i gostima upriličili istinski plesni užitak. Tako plesne korake mogu okušati u prostorijama za tango, salsu ili disko. To je svakako još jedna novina koju smo uveli u program ovogodišnjeg bala", naglasila je Lončarić.

Oglasi

NA VRH