Protesti porodice Memić 15. maja u Sarajevu, dolazi i Davor Dragičević

TV Alfa
11.05.2018 00:11

Muriz Memić i Davor Dragičević, očevi tragično stradalih mladića Dženana i Davida, održat će zajednički protest 15. maja na sarajevskom Vilsonovom šetalištu.

- Sedmi put organizujem proteste zbog nerada Tužilaštva Kantona Sarajevo. Ja od početka stojim pri svom stavu, a Tužilaštvo je mijenjalo kvalifikacije: prvo saobraćajna nesreća, pa ubistvo, pa opet saobraćajna nesreća, kazao je Muriz Memić za TV Alfa.

Podršku porodici Memić pružit će i Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića. Dragičević je već ranije dolazio u Sarajevo, a očevi su dali podršku jedan drugome u borbi za istinom.

- Nas je tragedija ujedinila. Dženan je ubijen, David je ubijen. Pogledajte samo našu muku i borbu da se istina sazna. Dvije godine ja to dokazujem, Davor je tek počeo i vidimo na šta sve nailazi. Pored fotografija gdje se vidi da je David pretučen on ne može istinu da sazna. Mi tražimo pravdu i ujedinit ćemo se da saznamo. Tražimo podršku od građana, jer Davor i ja ne možemo vratiti našu djecu, rekao je Memić.

Protesti su već najavljeni nadležnim institucijama za 15. maj na Vilsonovom šetalištu.

NA VRH