Sutra Izvještajno-izborna skupštinu Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka

TV Alfa
11.05.2018 18:36

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka sutra će održati redovnu Izvještajno-izbornu Skupštinu, na kojoj će se birati novi upravni odbor, nadzorni odbor, sud časti, te predsjednika Udruženja.

- Gosti ovog događaja dolaze iz Sandžaka, ali tu će biti i naših prijatelja iz čitave Bosne i Hercegovine. Mi svake četiri godine organizujemo ovu Skupštinu, ovo je već šesta po redu. Sjednica će biti održana u  Gazi Husrev-begovoj biblioteci sa početkom u 14. sati, istaknuo je Ekrem Lekić, predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka.

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka svake godine organizuje i Dane Sandžaka.

- Dan Sandžaka obilježava se 20. novembra, u znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka, i mi smo posebno ponosni na taj dan, kazao je Lekić.

Prilikom gostovanja Lekić je istakao da se Udruženje posebno ponosi projektom stipendiranja učenika i studenata.

- Zaista sam ponosan na ljude koji izdvajaju sredstva za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabog imovinskog stanja. Ovim putem im ljudski čestitam i zahvaljujem, napominjući da će stipendisti uzvratiti na najbolji način svojim zalaganjem i uspjehom što već čine, ističe Lekić.

NA VRH