U Sarajevu u nedjelju okupljanje bradonja, bira se "Prva brada grada"

Avaz.ba
11.05.2018 18:39

U nedjelju, 13. maja, u Sarajevu će biti održan jedinstveni izbor najboljih brada pod nazivom "Prva brada grada".

- Već godinama unazad u svijetu se dešavaju neki slični događaji, pa smo mi htjeli da u Sarajevu, koje zaista zaslužuje ovako nešto, posebno momci, muškarci koji ovdje žive, jer većinom imamo neka ženska okupljanja i događaje posvećene ženama. Pa red je da i muškarci imaju jedan ovakav događaj, odnosno manifestaciju. Kratka, duga, uređena, okrugla, kockasta, kakva god bila, brada puno govori o muškarcu koji je nosi. Oduvijek je bila omiljeni detalj na licu muškaraca koji brinu o svom izgledu. Mnoge poznate osobe su doprinijele pojavi trenda puštanja brade. George Clooney, James Harden, Tom Hardy, Brad Pitt i mnogi drugi - kazao je u emisiji „Danas“ Alen Demirović. Berberin je pojasnio koji su kriteriji za najbradu.

Vrlo je važno da brada bude njegovana i uređena, budući da će najbolje u šest kategorija birati najbolji barberi iz regiona.

- Konačno je došlo vrijeme da najbolje bradonje Sarajeva okupimo na jednom mjestu i nagradimo najbolje. Sastav stručnog žirija čine Haris Šabotić iz Sarajeva, iz Beograda stiže Karlo Zagorac, iz Podgorice Zoran Vukčević, a iz Zagreba i jedna dama, Sandra Zajec, te moja malenkost, koji sam ujedno i predsjednik žirija - kazao je Demirović.

NA VRH