Vitomir Paškalj u „As exkluzivu“: Štitimo interese bh. fudbalera

TV Alfa
13.05.2018 21:27

Ovonedjeljno izdanje „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bilo je posvećeno Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH i tradicionalnom „Izboru kristalnih 11". Gost emisije je bio Vitomir Vito Paškalj, nekadašnji fudbaler, danas predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

- Najviše nas raduje činjenica da su klubovi prihvatila Sindikat kao instituciju koja je bezuvjetno u zaštiti profesionalnih fudbalera, njihovih prava iz ugovornog i radnog odnosa, te sigurnosti, zdravstvene i socijalne zaštite. To je ustvari naša misija, da fudbaleri ljudi ne budu nezaštićeni i obespravljeni, tokom aktivnog igranja, ali i po završetku profesionalne karijere, kazao je Paškalj.

Tradicionalni „Izbor kristalnih 11“ održat će se u Sarajevu, 14. maja 2018. godine.

- Kao i prošle godine, izbor je bio koncipiran tako što su igrači i treneri svih 12 klubova Premijer lige BiH imali mogućnost da u toku naših obilazaka klubova biraju najbolje u nekoliko kategorija, a naš specijalni žiri dodijelit će i nekoliko specijalnih nagrada. Sve je spremno ua ovu manifestaciju na šta smo veoma ponosni, istakao je Paškalj.

Vitomir Paškalj je rođen 24. augusta 1972. godine u Zenici, gdje je prošao cjelokupnu školu fudbala Čelika, čiji je dres nosio i kao prvotimac. Nastupao je još za Zenicu, Vitez, te hrvatske ekipe Croatiju Sesvete i Junak iz Sinja. Paškalj je zabilježio i dva nastupa ua A2 bh. reprezentaciji. Po završetku karijere položio je trenersku „B2“ licencu, jedno vrijeme bio je u stručnom štabu i upravi FK Čelik. 

- Nažalost, Čelik je napustio Premijer ligu BiH, prvi put od stjecanja nezavisnosti BiH. U narednoj sezoni, bit će teško u Prvoj ligi Federacije, znam dobro kako je u njoj igrati. Dalje, imat će Čelik nekoliko konkurenata za povratak u Premijer ligu. U svakom slučaju, želim našem Čeliku da se što prije povratak u društvu najboljih, kazao je Paškalj.  

NA VRH