U Sarajevu otvorena besplatna "Škola roditeljstva"

TV Alfa
16.05.2018 18:21

KJU "Porodično savjetovalište“ u saradnji sa JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo", JU “Dom zdravlja KS" i JU “Djeca Sarajeva" otvorili su "Školu roditeljstva". Početak škole planiran je za 28. maj.

- Cilj "Škole roditeljstva" je osposobiti bračne partnere za obaveze i odgovornosti koje nosi roditeljstvo i podići svijest javnosti o važnosti pripreme za roditeljstvo. Budući roditelji i svi zainteresirani građani moći će jednom mjesečno razgovarati sa stručnjacima iz javnih ustanova o trudnoći, porođaju, psiho-socijalnoj podršci, njezi bebe, vakcinaciji, razvoju i odgoju, kazala je u emisji "Danas" Dijana Simanić, PR Porodičnog savjetovališta.

Iz "Škole roditeljstva" su za sve roditelje, ali i one koji će to tek da postanu pripremili mnogo sadržaja. Svi posjetioci će moći da odaberu jednu ili više tema koje ih zanimaju.

- Svi zainteresirani za "Školu roditeljstva" mogu da pošalju prijave do 22. maja putem web stranice, i da se prijave na jednu ili više tema. Neko ko je recimo prošao sferu trudnoće pa mu to više ne treba, ali ga zanima vakcinacija ili odgoj djeteta u prve tri godine, potrebno je samo da napiše kojoj temi prisustvuje kako bi mi mogli organizovati radionice, ali i predavanja na datu temu. Smatramo da će ova škola dobro doći roditeljima, da im otkloni sve te nedoumice vezane za roditeljstvo i sam taj odgoj djece. Ono što je bitno naglasiti jeste da su radionice besplatne, kazala je Simanić.

NA VRH