Sarajevski srednjoškolci spremaju ramazanske paketiće za mališane u Dječijem domu "Bjelave"

TV Alfa
08.06.2018 18:50

Uposlenici i učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu organizuju humanitarnu akciju „Radost bajrama“. Akcija je osmišljena na način da uposlenici, oni koji to žele, doniraju jedan bajramski paketić ili protuvrijednost u novcu. Od prikupljenih novčanih sredstava tim učenika će sa koordinatorom projekta pripremiti paketiće.

- Takođe, učenici svakog odjeljenja naše Škole, ukupno 20 odjeljenja,  će napraviti po jedan paketić za određeno dijete, čije podatke smo dobili od menadžmenta Dječijeg doma „Bjelave“, objasnila je u emisji „Danas“ Albina Hasanbegović, učenica Srednje škole za saobraćaj i komunikacije.

Cilj akcije je promovisanje pozitivnih vrijednosti darivanja u mjesecu Ramazana. Učenicima je posebno drago učestvovati u ovoj akciji, jer, kako tvrde, i sami znaju koliko jedna sitnica njih obraduje u ovim danima. U humanitarnoj akciji moguće je donirati slatkiše, igračke, školski pribor, slikovnice ili gotove paketiće.

- Ovoj djeci je prije svega potrebna njega i briga iz razloga što oni nemaju roditelja. Na ovaj način mi pokušavamo da njima priuštimo to što njihovi roditelji nisu mogli, da ih bar na ovaj način i ovim malim gestom pažnje obradujemo. Mi se rado priključujemo svim humanitarnim akcijama i u narednom periodu planiramo akciju za starački dom, kazao je Edin Karović, učenik Srednje škole za saobraćaj i komunikacije.

Podjela paketića će biti upriličena u ponedjaljak u Dječijem domu „Bjelave“.

NA VRH