U nedjelju Giro Bambino, za učešće potreban samo ispravan bicikl

TV Alfa
08.06.2018 18:57

Već desetu godinu u nizu sarajevski mališani će imati priliku učestvovati u biciklističkoj zabavi na Vilsonovom šetalištu. Radi se o tradicionalnom događaju Giro Bambino, koji krovno sarajevsko biciklističko udruženje Giro di Sarajevo organizuje povodom završetka školske godine, a ovog puta druženje je zakazano za u nedjelju, 10. juna.

- Svi smo išli u školu i svi poznajemo tu radost kada je raspust pred nama. Mi želimo otvoriti te sretne dane odmora za sve mališane, ali i one dječake i djevojčice koji još nisu ni krenuli u školu. Bit će tu mali biciklistički poligon koji će svi učesnici proći što sami, što uz pratnju roditelja, a sve uz asistenciju naših profesionalnih vozača. Također ćemo ponuditi i svim zainteresovanim mladim sportistima savjete iz sportske sfere biciklizma, rekao je Emir Hulusić, tim menadžer Udruženja Giro di Sarajevo, gostujući u emisiji „Danas“.

Registracija za ovogodišnji Bambino je ista kao i prethodnih godina i vrši se besplatno na licu mjesta.

- Jedini uslov za učešće je ispravan bicikl, a čak i u pogledu manjih kvarova, tu će biti spreman mini servisi. Cilj nam je približiti biciklizam sarajevskim mališanima, tako da od malih nogu shvate da je to sjajan način rekreacije, ali i prevoza u jednoj urbanoj sredini. Svjesni smo strašnih saobraćajnih gužvi u Sarajevu i mi već odavno promovišemo biciklizam kao jedno od rješenja, ističe Hulusić.

NA VRH