Muminović u „As exkluzivu": Osvojili smo preko 500 turnira

TV Alfa
10.06.2018 22:34

Gost emisije „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ ove nedjelje bio je Dženan Muminović, nekadašnji bh. prvak u profesionalnom tajlandskom boksu, golman, danas alfa i omega najuspješnijeg bh. malonogometnog kluba, MNK „Centar“. 

- Od malih nogu sam u nogometu, branio sam za sarajevsku, pa visočku Bosnu, da bih se poslije opredijelio za mali nogomet u kojem sam danas. S nekadašnjim „Orlićem“ i današnjim „Centrom“ na domaćoj sceni osvojio sam sve što se moglo osvojiti, višestruki prvaci BiH, osvajači Kupa, učesnici na međunarodnoj sceni. Još bih tim trofejima dodao i preko 500 osvojenih turnira u BiH i inostranstvu, kaže Dženan Muminović koji je svojevremeno bio uspješan i u ringu.

Još ratne 1993. godine Muminović je učestvovao na prvom turnir „Bašovića“, a poslije se borio u tajlandskom boksu gdje je bio i državni prvak. 

- Osvojio sam i dvije titule interkontinentalnog prvaka i zanimljivo je da sam uvijek u ringu nastupao u dresu Sarajeva, jer je bordo klub moja velika ljubav, kazao je Muminović.

NA VRH