Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari kreće 9. jula

TV Alfa
12.06.2018 18:19

Ovogodišnji Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari počet će 9. jula sa lokacije Borak, a završit će dan kasnije, u večernjim satima u Potočarima. Učesnici  Marša mira ove godine, obilježavaju 23. godine od genocida nad Bošnjacima Podrinja.

- Prijevoz učesnika Marša iz Sarajeva do Žepe biće obezbijeđen 9. jula u 6:30h sa Stupa, ispod mosta sa proširenja prema gradu, a ne ko do sada ispred Viza centra zbog lakšeg pristupa. Prijevoz je obezbjeđen i u povratku iz Potočara, pojasnio je u emisji „Danas“ Ramo Čardaković, iz organizacije, ali i jedan od redovnih učesnika.

Dužina Marša je oko 60 kilometara i medicinska ekipa Hitne pomoći će biti u pratnji cijelom dužinom puta, a u koloni će biti i ekipa Gorske službe spasavanja. Prijave za Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari moguće je izvršiti do 5. jula, na kontakt telefon 061/741-514. Svi učesnici marša trebaju sa sobom ponijeti hranu za dva dana i po mogućnosti vreće za spavanje, rekao je Čardaković.

- Vidimo da su ljudi željni da prođu taj put. Postoje i oni koji ne mogu izdržati i odluče da odustanu, mi smo i za njih pripremili prevoz i kompletnu pomoć, istakao je Čardaković.

NA VRH