Najveći broj bh. građana ljetuje na Jadranu

Najveći broj bh. građana ljetuje na Jadranu

Već s prvim toplim i sunčanim danima počinjemo razmišljati o ljetovanju i godišnjem odmoru. Dane koji su rezervirani za opuštanje od svakodnevnih obaveza svako će provesti na način koji mu najviše odgovara. Ipak je najpopularniji odlazak na neku od morskih turističkih destinacija koji su neki već rezervisali, dok drugi o tome razmišljaju i traže povoljne turističke ponude.

- Ove godine nešto je bogatiji program nego što je to bilo prethodnih godina, ali destinacije koje su bile popularne prethodnih godina i ove godine su dominantno zastupljene kod naših građana, tako da ove godine apsolutni hit je Turska, antalijska regija. Ove godine mislim da će biti i rekordan broj naših građana koji će ljetovati u Turskoj, prije svega zbog odnosa cijene i kvaliteta. Većina hotela u Turskoj radi na bazi all inclusive usluge, kazao je Muamer Lutvić, direktor agencije Centrotours.

Jadran i dalje top destinacija, Lutvić ističe da za hrvatsku i crnogorsku obalu vlada podjednako interesovanje.

- Jadran je standardno kao i svake godine veoma je popularan i najveći broj naših građana će godišnji odmor provesti upravo na Jadranu. Što se tiče Crne Gore, ljetovanje u Herceg Novom i Igalu je dosta povoljnije nego na Makarskoj rivijeri, dok su cijene u Budvi slične kao na hrvatskoj obali, ističe Lutvić.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH