Na „Jahorina Ultra Trail 2018“ ove godine učesnici iz 29 zemalja

Na „Jahorina Ultra Trail 2018“ ove godine učesnici iz 29 zemalja

Skoro 600 trkača, iz 29 zemalja, učestvovaće na „Jahorina Ultra Trail“,  Međunarodnom  takmičenje u trčanju koje će početi 27., a završiti 29. jula. Na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom Planinom, Romanijom i Trebevićem, biće organizovane četiri trke različite dužine: Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail.

- Mini je 14 kilometara duga staza, idealna za brze trkače, midi je staza duga 34 km i prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kojeg će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Staza za Maxi trku duga je 70 km. Ultra je za iskusne trail trkače, a dužinom od 100 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke, pojasnila je Sanja Kavaz, direktorica trke Jahorina Ultra Trail.

Prvi put će ove godine biti organizovana i dječija trail trka, čime će, ne samo biti obogaćen sadržaj, već i proširieno djelovanje i nanajmanje uzraste, ističe Kavaz i dodaje da su klinci posebno interesantni jer ih treba naučiti da vole planinu, kako da se ponašaju na planini i svakako da treniraju u prirodi.

- Ne smijem zaboraviti ni ekološku komponentu koju kontinuirano zagovaramo jer nam je bitno da ove naše planine budu čiste, zaštićene te da je sve što se na njima gradi i radi u okvirima održivog razvoja. Ove godine uvodimo neke nove mjere kojima želimo smanjiti proizvodnju otpada tokom organizacije takmičenja. Strogo je sankcionisano ostavljanje otpada na stazama u prirodi i učesnici koji to rade mogu biti diskvalifikovani, naglasila je Kavaz.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH