Na Omladinskom Film Festivalu biće prikazan 31 film iz 14 zemalja svijeta

TV Alfa
03.08.2018 18:57

Za deseto, jubilarno izdanje Omladinskog Film Festivala pripremljen je 31 film iz 14 zemalja svijeta. Festival počinje 31. avgusta i traje do 4. septembra. 

Kako je u emisiji „Danas“ pojasnio Benjamin Kulo, PR Festivala ovogodišnji program, u sklopu kojeg će biti predstavljeni kratki igrani filmovi mladih filmskih profesionalaca koji su nedavno završili akademije i filmske škole, donosi šest naslova iz pet zemalja.

- U sklopu ove selekcije biće predstavljeni: „Samo neko koga znam“ i „Snijeg za vodu“ iz Velike Britanije, „Johann“ iz Njemačke, „Privatni pristup“ iz Francuska, „U plavetnilo“ iz Hrvatske, te film „Rozi slon“ iz BiH.

Na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo biće predstavljeni i dugometražni filmovi. Pet filmova ove selekcije dolaze iz šest različitih zemalja, s obzirom na to da većina filma ima zemlje koprodukcije.

- Omladinski Film Festival Sarajevo sa zadovoljstvom predstavlja dvije regionalne i dvije bosanskohercegovačke premijere te dva naslova koja će biti prikazana i u sklopu 24. Sarajevo Film Festivala. Također će biti održana i dva izdanja programa "Learn from Generation". Jedno od izdanja pripalo je projektu "Making of Egzil" reditelja Marija Ilića, kazao je Kulo.

NA VRH