Na Omladinskom Film Festivalu biće prikazan 31 film iz 14 zemalja svijeta

Na Omladinskom Film Festivalu biće prikazan 31 film iz 14 zemalja svijeta

Za deseto, jubilarno izdanje Omladinskog Film Festivala pripremljen je 31 film iz 14 zemalja svijeta. Festival počinje 31. avgusta i traje do 4. septembra. 

Kako je u emisiji „Danas“ pojasnio Benjamin Kulo, PR Festivala ovogodišnji program, u sklopu kojeg će biti predstavljeni kratki igrani filmovi mladih filmskih profesionalaca koji su nedavno završili akademije i filmske škole, donosi šest naslova iz pet zemalja.

- U sklopu ove selekcije biće predstavljeni: „Samo neko koga znam“ i „Snijeg za vodu“ iz Velike Britanije, „Johann“ iz Njemačke, „Privatni pristup“ iz Francuska, „U plavetnilo“ iz Hrvatske, te film „Rozi slon“ iz BiH.

Na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo biće predstavljeni i dugometražni filmovi. Pet filmova ove selekcije dolaze iz šest različitih zemalja, s obzirom na to da većina filma ima zemlje koprodukcije.

- Omladinski Film Festival Sarajevo sa zadovoljstvom predstavlja dvije regionalne i dvije bosanskohercegovačke premijere te dva naslova koja će biti prikazana i u sklopu 24. Sarajevo Film Festivala. Također će biti održana i dva izdanja programa "Learn from Generation". Jedno od izdanja pripalo je projektu "Making of Egzil" reditelja Marija Ilića, kazao je Kulo.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH