Evropski prvak Sanjin Pehlivanović spreman za nastupe u Kini i Americi

Evropski prvak Sanjin Pehlivanović spreman za nastupe u Kini i Americi

Nakon što je odbranio je naslov evropskog juniorskog prvaka u disciplini "devetka",u Holandiji, mladi bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović, naredne nastupe ima u Kini i Americi. Kako je rekao za TV Alfa, do ove titule je pobijedio sedam protivnika.

- U Holandiji sam bio dvadeset dana, ali nekako pred kraj je bilo najbolje. Igrali smo u četiri discipline, u disciplini zvanoj "devetka" sam bio prvi. Moj protivnik je bio Nijemac Christian kojeg sam savladao rezultatom 8:2. Konkurencija je zaista bila jaka, ali na kraju sam se izborio. Već sutra krećem za Kinu gdje me čekaju novi turniri, ističe Pehlivanović. 

Osvajanjem titule, Pehlivanović je stekao pravo učešća na Svjetskom prvenstvu za juniore, do 19 godina, koje će u novembru biti održano u Rusiji.

- U dobroj sam formi to sigurno, ali ove godine će još teže biti odbraniti svjetsku titulu, jer sam sada prešao i u kategoriju 19 i svake godine konkurencija je jača. Ja se stvarno trudim i naporno radim na sebi i nastojim da usavršavam svoju tehniku, kazao je Pehlivanović. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH