Trako o "Turističkoj patroli": Dokazali smo još jednom da "Avaz" uvijek ide prvi

Trako o "Turističkoj patroli": Dokazali smo još jednom da "Avaz" uvijek ide prvi

Prelijepe pejzaže, rijeke, planine, značajne kulturno-historijske odrednice, znamenitosti, stare zanate, te gastronomsku ponudu gradova u Bosni i Hercegovini, "Turistička patrola Dnevnog avaza", već više od mjesec dana, predstavlja čitateljima ovog najtiražnijeg i najčitanijeg bh. lista.

U popodnevnom programu TV Alfa, o iskustvima sa terena govorio je novinar „Dnevnog avaza“ Evelin Trako.

- Kad dođete u neko mjesto da pišete o turizmu i kažete da ste došli da predstavite turističku ponudu tog mjesta, znamenitosti, istoriju, ljudi su u početku skeptični i čudno reaguju. Jednostavno ne mogu da vjeruju  da postoji jedna medijska ekipa koja  nije došla po "nešto loše". E, kad im kažemo razlog naše posjete, onda je to sasvim druga priča. To je dokaz, da nam je jedan ovakav projekat bio zaista potreban, kazao je Trako.

Sve ljepote BiH nemoguće je opisati riječima, slovima i fotografijom, ističe Trako i dodaje da je "gostoprimstvo Bosanaca i Hercegovaca neprocjenjivo", s čime se, kaže Trako, slažu i turisti koje susreće tokom putovanja.

- Nevjerovatna je gostoprimljivost kod ljudi, kad im objasnimo šta nam je cilj. Ma, uvijek tu ide iće i piće. Iako smo, obično u stisci s vremenom, moramo uvijek naći vremena da popričamo s ljudima. Ocjene turista su nam najrelevantnije, pa tokom putovanja uvijek nastojimo da čujemo mišljenje gostiju sa strane, koje zateknemo na licu mjesta, kazao je Trako.

Ovaj projekat je i takmičarskog karaktera. Naime, specijalni žiri "Dnevnog avaza" će na kraju, ocjenjujući: urednost, kvalitet smještaja, ugostiteljske ponude, kulturne sadržaje, noćni život, šoping ponude te originalnost i autohtonost određenog podneblja, izabrati najbolje turističko mjesto u BiH za 2018. godinu. Nagrade će biti dodijeljene i za trud, ideje, originalnost, viziju, promociju, brigu o istorijskim znamenitostima.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH