Na SFF-u brojni sadržaji i za djecu

Autor: TV Alfa
08.08.2018 19:17
A
A
A

U petak je otvaranje 24. Sarajevo film festivala, u okviru kojeg će i najmlađi imati priliku da uživaju u filmovima koji će biti prikazivani u Dječijem programu i TeenAreni.

O sadržajima festivala za emisiju „Danas“ govorila je Ajla Tucaković, koordinatorica Dječijeg i omladinskog programa SFF-a.

- Ove godine dječiji TeenArena program traje od 11. do 16. avgusta, imamo našu standardu lokaciju, a to je Pozorište mladih. Sarajevo Film Festival kao i svake godine s posebnom pažnjom bira sadržaje i kreira popratne aktivnosti za omladinski program čiji su sastavni dio dvije programske selekcije Teen Arena i Dječiji program, kazala je Tucaković. 

Filmovi izabrani iz najnovije svjetske produkcije imaju za cilj ne samo da zabave, nego i da potaknu na razmišljanje mladu publiku, te razviju ljubav mladih prema sedmoj umjetnosti.

-  Za one od četiri pa do dvanaest godina imamo Mini Arenu u kojoj imamo četiri filma, pored toga, imamo i kratke filmove koji se prikazuju jedan dan posebno. Za Dječiji program imamo pet super filmova iz kojih će oni moći i nešto da nauče pored toga što će uživati. Tu su najčešće neke životne priče, ističe Tucaković.

Više o:

Ajla Tucaković SFF