Sportske igare mladih završavaju u subotu

Sportske igare mladih završavaju u subotu

Pobjednici gradova domaćina "Sportskih igara mladih" u 2018. godini imaju priliku doputovati na Veliko finale u Sarajevo. Učešće na Velikom finalu je besplatno za sve takmičare, a podrazumijeva prijevoz, smještaj u Studentskim domovima u Nedžarićima na bazi punog pansiona. Za učesnike je obezbjeđen cjelodnevni sportsko-zabavni program, detaljno je pojasnila u emisiji „Danas“ Ena Jažić, PR Sportskih igara mladih.

- Nakon 74 dana vesele SIM Turneje i 28 regionalnih centara dobili smo finaliste za 2018. godinu. Bilo je puno dobrih utakmica, poteza, druženja, zabave, bilo je slavlja, bilo je malo i tuge, ali na kraju svi zadovoljni i pobjednici, kazala je Jažić.

Učesnici Velikog finala obavezni su doći u pratnji osobe starije od 26 godina, voditelja, trenera ili roditelja. Prije polaska obavezno je ispuniti saglasnost roditelja.

- Nije dozvoljeno naknadno dodavanje novih igrača. Ekipe koje se takmiče u malom fudbalu, odbojci i rukometu imaju pravo zamjene dva igrača, a ekipe koje se takmiče u uličnoj košarci i odbojci na pijesku po jednog igrača, pojasnila je Jažić pravila igre.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH