Na Omladinskom Film Festivalu 31 filmsko ostvarenje iz 14 država

TV Alfa
28.08.2018 21:27

Tokom pet dana 10. Omladinskog Film Festivala (OFF) biće predstavljeno 31. filmsko ostvarenje iz 14 država. Festival će biti otvoren u Multiplex Cinema City, a otvoreno kino biće na lokaciji Žuta tabija i parku parku „Prof.dr. Nijaz Duraković“ (bivša Hastahana). Većina filmova biće premijerno prikazani, rekao je u emisji „Danas“ Benjamin Kulo, PR Festivala.

- Akcenat je, ove godine, stavljen na regionalni kratki studentski i amaterski igrani film. Cilj je promovirati mlade filmske autore i stvoriti ambijent u okviru kojih mogu predstaviti svoje profesionalne i amaterske filmove, te steći nove kontakte i veze za dalje djelovanje, naglasio je Kulo.

Prema njegovim riječima, ove godine će OFF dodijeliti i sredstva za najbolji projekat, pa će tako Festival biti i koproducent tih filmova.

- Kroz teme kojima se mladi bave biće zanimljivo vidjeti kako oni posmatraju svijet današnjice, te aktuelne probleme koji i njih dotiču, kazao je Kulo. 

Govoreći o selekciji programa, ističe, da ovogodišnja festivalska ponuda donosi kvalitetan izbor, raznolik i po autorskom izrazu i zemlji porijekla.

 Omladinski film festival počinje 31. avgusta i traje do 4. septembra.
NA VRH