Na Omladinskom Film Festivalu 31 filmsko ostvarenje iz 14 država

TV Alfa

Tokom pet dana 10. Omladinskog Film Festivala (OFF) biće predstavljeno 31. filmsko ostvarenje iz 14 država. Festival će biti otvoren u Multiplex Cinema City, a otvoreno kino biće na lokaciji Žuta tabija i parku parku „Prof.dr. Nijaz Duraković“ (bivša Hastahana). Većina filmova biće premijerno prikazani, rekao je u emisji „Danas“ Benjamin Kulo, PR Festivala.

- Akcenat je, ove godine, stavljen na regionalni kratki studentski i amaterski igrani film. Cilj je promovirati mlade filmske autore i stvoriti ambijent u okviru kojih mogu predstaviti svoje profesionalne i amaterske filmove, te steći nove kontakte i veze za dalje djelovanje, naglasio je Kulo.

Prema njegovim riječima, ove godine će OFF dodijeliti i sredstva za najbolji projekat, pa će tako Festival biti i koproducent tih filmova.

- Kroz teme kojima se mladi bave biće zanimljivo vidjeti kako oni posmatraju svijet današnjice, te aktuelne probleme koji i njih dotiču, kazao je Kulo. 

Govoreći o selekciji programa, ističe, da ovogodišnja festivalska ponuda donosi kvalitetan izbor, raznolik i po autorskom izrazu i zemlji porijekla.

 Omladinski film festival počinje 31. avgusta i traje do 4. septembra.
NA VRH

Podijeli članak na