Hukić: Mladi će poslati poruku da je uspjeh u borbi protiv korupcije garant prosperiteta

TV Alfa
30.08.2018 22:44

Četvrti po redu Međunarodni kongres, čiji je organizator Udruženje "Djeca stubovi svijeta", biće održan od 10. do 14. septembra u Sarajevu. Ovogodišnja tematika je "Etika u filozofiji življenja - borba za čovjeka u ljudskom biću".

Mladi, s ovog Kongresa, žele poslati poruku vršnjacima da je uspjeh u borbi protiv korupcije garant prosperiteta, pojasnila je u popodnevnom programu TV Alfa prof. Fatima Hukić, predsjednica Udruženja.

- Vjerujemo da maksimalnim zalaganjem udruženja i podrškom institucija u BiH i međunarodnih institucija buduće generacije će sigurnije, dostojanstvenije koračati svojom lokalnom zajednicom, državom, planetom Zemljom. A to će samo ako budu usvajali visoka moralna načela i kvalitetno obrazovanje, istakla je Hukić.

Udruženje ima za cilj da pošalje u svijet pozitivnu poruku od djece iz Bosne i Hercegovina, koja shvataju da je evropska budućnost BiH i regiona njihova budućnost.

- Naš korak u Evropsku uniju bit će siguran, dostojanstven, ako budemo moralni, obrazovani i alkoholu, drogama, kladionici i korupciji kažemo ne, naglasila je Hukić.

Oglasi

NA VRH