Papo: Više od 150 eminentnih umjetnika iz regije, Evrope i svijeta gosti BFS-a

TV Alfa
04.09.2018 20:55

Deveti Balet Fest Sarajevo (BFS) biće otvoren 19. septembra u Galeriji ''Novi Hram'' izložbom "Veliki format", kazala je za emisiju ''Danas'', Edina Papo direktorica Festivala, dodavši da je BFS postao respektabilna kulturna manifestacija ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i regiji, Evropi i svijetu.

- Zaljubljenici ove umjetnosti, i ove godine, imat će priliku uživati u Baletskom festivalu. Na festivalu će se moći gledati predstave, kako klasičnog, tako i savremenog repertoara baleta, a ideja i cilj samog festivala je doprinos razvoju društvene i kulturne sredine. Više od 150 eminentnih umjetnika iz regije, Evrope i svijeta će biti gosti BFS-a, Sarajeva i BiH, a predstavit će vrhunska umjetnička djela, rekla je Papo.

Ističe da je Balet Fest Sarajevo nastao iz entuzijazma, upornosti, umjetničkog htijenja i želje da se balet razvija u Bosni i Hercegovini.

- Organiziranje ovog Festivala jeste da se baletna umjetnost razvija, privuče i približi bh. gledateljima, poštovaocima i umjetnicima širom svijeta, da dođu u Sarajevo i na taj način obogate festivalsku kulturu grada, kazala je Papo.

Festival počinje 19. septembra i trajat će sve do 26. septembra.

Oglasi

NA VRH