„Evropska noć istraživača“ obilježava se u 300 gradova, među njima i bh. gradovi

TV Alfa
06.09.2018 22:14

Već sedam godina Festival nauke „Evropska noć istraživača“ u Bosni i Hercegovini pruža nove prilike mladim istraživačima da predstave svoje inovacije. Ove godine manifestacija će biti održana u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Goraždu, Tuzli, Zenici, Konjicu i Brčkom. Organizatori pozivaju sve zainteresirane institucije, organizacije, firme i pojedince koji se bave obrazovanjem, naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave za učešće u Noći istraživača u jednom od ovih devet gradova.

- Svoj rad mogu predstaviti kroz tradicionalne sadržaje kao što su takmičenje za srednje škole ili naučni sajam, u okviru kojeg će posebno biti cijenjeni ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost, kazala je u emisiji „Danas“ Amna Kurbegović, PR Festivala.

Noć istraživača obilježava se i u sve više gradova Evrope, pa će tako i ove godine biti održana u 300 gradova.

- Svi koji posjete Festival u nekom od devet gradova imat će priliku upoznati se s istraživačima, naučiti nešto korisno i novo i to sve potpuno besplatno, pa čak i da osvoje poneku nagradu, kroz zabavne eksperimente i kvizove, kazala je Kurbegović.

Svi zainteresirani radove mogu prijaviti na konkurs za zvanično učešće. Konkurs je otvoren do ponedjeljka 20. septembra 2018. godine, preko stranice www.nocistrazivaca.ba.

Oglasi

NA VRH