Kravić: Na spratu bolnice koji je Sebija Izetbegović zatvorila danas radi 35 renomiranih stručnjaka

TV Alfa
11.09.2018 18:58

Opća bolnica ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” danas se može pohvaliti odličnim poslovanjem i kvalitetnim zdravstvenim uslugama, kazao je u popodnevnom programu TV Alfa direktor ove zdravstvene ustanove prim. dr. Zlatko Kravić, koji je poziciju direktora ove zdravstvene ustanove preuzeo 2016. godine, a od 2011. godine je dio kolektiva ove bolnice.

Heroj u bijelom, kako ga mnogi nazivaju, kaže da mu je cilj bio uspostaviti funkcionalan sistem koji će u svakom momentu biti na usluzi građanima.

- Moja želja prvenstveno je bila da pokušam, zatim kad sam pokušao i vidio da može postavio sam cilj da to dovedem do savršenstva. To je teško u velikim zdravstvenim sistemima, ali ja sam zadovoljan, jer je savršenstvo kad uspostavite jedan sistem koji funkcionira tako da može opstati bez obzira na udare sa strane. Mi smo finansijski stabilni, štedimo i imamo vlastite prihode, pojasnio je Kravić.

Da je ova bolnica primjer ispravnih poslovnih odluka pokazuje i činjenica da je u sklopu bolnice nedavno otvoren i „Centar za srce“ u kojem radi tim renomiranih ljekara, koji su spremni primiti na tretman svakog pacijenta iz BiH, ističe Kravić i dodaje da su u Centru već uspješno operisane i dvije bebe stare nekoliko mjeseci, a koje su rođene s teškim, urođenim srčanim manama.

- Dok je Sebija Izetbegović bila direktorica zatvorila je dva sprata bolnice, smanjila broj osoblja, jer je smatrala da je to višak. Ja kad sam došao na mjesto direktora odmah sam otvorio deveti sprat, a deseti je bio prazan. Onda sam skontao zašto i to ne iskoristiti. Sad na tom spratu imamo Centar za koji se već u regiji zna, objasnio je Kravić.

Prim. dr. Zlatko Kravić zastupnik je SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, te se nada da će oktobarski izbori donijeti promjene na bolje, u svakom segmentu, te naglašava da iako ne bude pozitivnih promjena, postoje ljudi koji su i do sada, a i u buduće će činiti da ova zemlja ide naprijed.

NA VRH